Alternative content

Get Adobe Flash player

Welk huidtype heeft u?

huidtype  

Hoe herkent u een…

 

...Normale huid

Een normale huid heeft niet zo veel nodig: een milde reiniger, een licht hydraterende dagcrème met een zonnefilter en in periodes dat uw huid wat droger is, een lichte nachtcrème.

Tip:
wees zuinig met crème, vaak brengen we in alle haast veel te veel aan. Als uw huid tintelt na uw beautyroutine is dat niet noodzakelijk slecht en betekent dat niet automatisch dat uw huid gevoelig of geïrriteerd is.
Als het tintelen of de roodhuid snel wegtrekt en uw huid ziet er frisser uit, betekent het gewoon dat de actieve stoffen hun werk hebben gedaan.

dagcreme-Clarins

 

 

Onze aanraders:

Capital Lumière van Clarins, een dagcrème die uw huid verheldert

koop online

lancome-genefique

Génifique nuit van Lancôme: nachtcrème

koop online

   

 
… droge huid

Een droge huid herkent u aan dat trekkerige gevoel en de fijne schilfertjes. Kies reinigers die zacht genoeg zijn en een goede dag- en nachtcrème.

Voelt u dat uw huid in sommige periodes toch nog te droog is, dan kan af en toe een hydraterend masker helpen om het vochtgehalte van uw huid weer op peil te krijgen

reinigingsmousse-Lancome

Onze aanrader:

Crème-mousse Confort van Lancôme: reinigende mousse

koop online

   

 
… vette huid

Voel met uw vingers naarst uw neus als u pas wakker bent en uw gezicht nog niet hebt gewassen: als uw vingers makkelijk over uw huid glijden en ze voelt olieachtig aan, dan is uw huid vet.

Een vette huid heeft geen nachtcrème of extra hydratatie nodig ’s avonds, wel reinigers die niet te agressief zijn en de natuurlijke huidbarrière respecteren.

Om onzuiverheden te voorkomen kunt u één tot twee keer per week een peeling gebruiken. Hebt u zwarte puntjes, dan kan een klei-masker uw poriën diep en zacht schoonmaken.

Doux-Exfoliant_Clarins

Onze aanrader:

Doux Exfoliant lotion de clarté van Clarins: scrub met fruitzuren

koop online

   

 
… gevoelige huid

Als u huid gevoelig is, heeft u snel last van schilfertjes en voelen uw wangen vaak warm aan. Knijp even in uw wangen: als u kleine verticale lijntjes ziet, is uw huid vooral gedehydrateerd.

Zachtheid is wat uw huid nodig heeft: gebruik daarom ongeparfumeerde, hypoallergene producten om uw huid zo min mogelijk te irriteren en haar de kans te geven om te kalmeren.

En begin zeker op tijd met een aangepaste oogcontourencrème voor de tere huid rond uw ogen die vaak nog iets gevoeliger is.

Biosource-biotherm

Onze aanrader:

Biosensitive Ultra-Gentle Milk Cleanser van Biotherm: een zachte reiniger

koop online

Beauty tips

 

Overzicht alle tips

cover_beauty-you